The Fresh Loaf

News & Information for Amateur Bakers and Artisan Bread Enthusiasts

Has anyone notice the change on the formatting tool bar in the blog post/forum post?

  • Pin It
MadAboutB8's picture
MadAboutB8

Has anyone notice the change on the formatting tool bar in the blog post/forum post?

Hi All,

Has anyone notice the changes on the formatting tool bar? There used to be formatting buttons on top of the text box, for "bold", "italic", "link", etc. These buttons are now gone. The only formatting option can be done is HTML tags.

I'm just wondering if this is just me & my browser, or anyone is experiencing same?

Cheers, Sue
http://youcandoitathome.blogspot.com

Mini Oven's picture
Mini Oven

You show me your buns, and I'll show you mine my pictures!  The spelling checker still underlines flavour but I do that because I want a flavor that lasts.  I still have bold, italic, and underline (didn't have the underline before with Apple & Safari in simple mode)  I'm a happy camper and the whole save process is faster too!   :)

edit test:  I see the strike thru didn't work for "mine" above,  hmmm.  Showed up before I saved it.  oh well...  ...and I see the underline still doesn't work for me.  Oh well, used to that.  And with the editing, I didn't get sent off to Mars and have to copy the whole box and save it several times until it stuck.  Edited this sucker 3 times without a glitch! :)

Floydm's picture
Floydm

You are right, those preview fine but aren't rendering correctly.  I've found a fix for that but I need to block out a couple of hours to test and implement it, which will probably be difficult for me this weekend what with two rainy soccer games to attend and Mother's Day.   But I'll look into ASAP.

Chuck's picture
Chuck

While you're poking in there... here's an old problem that looks like it might be very closely related:  the "underline" formatter has never worked right on either my Windows or Linux systems with various releases of mainly Firefox (but also some IE). If I type explicit [ u ] xxx [ /u ], then it displays just like the bold and italic do; but if I just press the underline formatting button, it seems right in the space where I type but nothing actually shows up in either preview or post(save). From what I can see (the raging lack of underlining in almost all posts), it doesn't work for most other people either.

Floydm's picture
Floydm

bold strike underline italics

blockquote

I think this is all working now.

Mini Oven's picture
Mini Oven

underline  oops     very, very happy camper!   Thanks!

MadAboutB8's picture
MadAboutB8

The menu bar has finally come back with IE8....

Cheers,

Sue

 

MadAboutB8's picture
MadAboutB8

You have a great sense of humour. Thank you. 

I think it could be the problem with IE8. I'm switching to Chrome and it works like a charm. 

I think I will have to finally convert to Chrome:)

Sue

 

 

 

 

Yumarama's picture
Yumarama

Finally there's a bit of elbow room in here! And the type size in the text window isn't so teeny tiny anymore. Although I still can't type worth poop, at least now I can spot my typos easier.

Thanks Flloyd! I'm sure we'll live with these current changes just fine until you find the spare time to muck about with the style sheets.